Ouder nieuws

Hoger onderwijs moet bloeden voor toename aantal buitenlandse studenten

21 december 2017 Het kabinet gaat bezuinigen op hoger onderwijs, want er is een gat op de begroting. Maar hoe is dat gat ontstaan? De succesvolle werving van buitenlandse studenten blijkt deel van het ‘probleem’. Lees verder »


Eerste Kamer wil geen ‘doelmatigheidskorting’ in onderwijs

19 december 2017 De Eerste Kamer krabt zich achter de oren: kan die bezuiniging op het onderwijs echt niet van tafel? Zelfs regeringspartij D66 vraagt het kabinet er opnieuw naar te kijken. Lees verder »


Nieuwe ict bij DUO blijkt dubbel zo duur

13 december 2017 Een omvangrijk ict-project bij de Dienst Uitvoering Onderwijs is veel duurder geworden dan gedacht. Het kost nu 145 miljoen euro en het is maar de vraag of de overheid dit bedrag gaat terugverdienen. Lees verder »


LSVb versus huisjesmelkers: ‘Neergeschoten student is de druppel’

12 december 2017 Een Leidse student zegt te zijn neergeschoten door zijn huisbaas. Samen met de Landelijke Studentenvakbond eist hij dat gemeenten huisjesmelkers harder mogen aanpakken. Lees verder »


Half collegegeld voor tweedejaars van alle lerarenopleidingen

7 december 2017 Niet alleen pabo-studenten krijgen een korting op het collegegeld in het tweede jaar. Die geldt ook voor studenten van alle andere lerarenopleidingen, bevestigt minister Van Engelshoven zojuist. Lees verder »


D66: ‘Meer dan de helft van de studenten sluit feestleningen af’

7 december 2017 Is de verhoging van de rente op studieleningen, waarmee het kabinet de korting op het eerstejaarscollegegeld wil betalen, nu echt nodig? Jazeker, zegt D66, want studenten gebruiken hun lening te vaak voor leuke dingen. Lees verder »


Oppositie: ‘Onderwijs kan niet efficiënter’

7 december 2017 Het nieuwe kabinet steekt meer geld in onderwijs, maar bezuinigt ook. Het noemt dat een ‘doelmatigheidskorting’. Die term wekt irritatie bij de oppositie in de Tweede Kamer, want is het onderwijs niet al superefficiënt? Lees verder »


Nog meer werk voor hbo'ers en academici, zegt ROA

4 december 2017 Technici en ict’ers zitten op rozen: zij vinden de komende jaren makkelijk een baan. En voor psychologen en universitaire leraren zijn de vooruitzichten op de arbeidsmarkt verbeterd. Ook in het hbo zijn de vooruitzichten op de arbeidsmarkt voor verpleegkundigen en kunstenaars bij nader inzien prima. Lees verder »


Minister wil overleg met ov-bedrijven binnenskamers houden

30 november 2017 Minister Van Engelshoven voelt er niets voor om al het overleg met de vervoersbedrijven over de ov-studentenkaart na afloop openbaar te maken. Lees verder »


GroenLinks wil lobby voor ov-boetes blootleggen

28 november 2017 Vervoersbedrijven verdienen miljoenen aan ov-boetes voor studenten. Laten we hun lobby op de voet volgen, zegt Tweede Kamerlid Zihni Özdil van GroenLinks. Hij gaat een motie indienen. Lees verder »


« oudere berichten nieuwere berichten »

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: