Ouder nieuws

Hele week gratis reizen voor Groningse studenten

6 september 2017 Vijfhonderd Groningse studenten mogen dit collegejaar de hele week gratis reizen met het openbaar vervoer, behalve in de ochtendspits. Het experiment moet meer zitplaatsen in bus en trein opleveren. Lees verder »


Moeder lichtte studerende zoons op voor tienduizenden euro’s

31 augustus 2017 Een moeder heeft haar drie zoons twaalf jaar lang opgelicht door op hun naam maximaal te lenen bij DUO. Haar kinderen wisten nergens van. Toch moeten zij van DUO de schuld terugbetalen. Lees verder »


SP: ‘Woningnood door buitenlandse studenten’

28 augustus 2017 De woningnood onder studenten wordt mede veroorzaakt doordat universiteiten zoveel buitenlandse studenten werven, stelt een Amsterdamse wethouder van de Socialistische Partij. Lees verder »


DUO snuffelde in reisgegevens studenten

22 augustus 2017 Waar heb jij in- en uitgecheckt? In de strijd tegen fraude met de studiefinanciering heeft de Dienst Uitvoering Onderwijs de privacy van studenten geschonden, vindt de rechter. Lees verder »


Asscher: ‘Stagiair mogelijk bang om stagemisbruik te melden’

19 juli 2017 Sommige stageplekken zijn eigenlijk verkapte werkplekken, die nog onbetaald zijn ook. Een doorn in het oog van de SP, die van het kabinet wilde weten hoeveel afgestudeerden tegen dit probleem aanlopen. Het ministerie doet momenteel onderzoek. Lees verder »


‘Laat buitenlandse studiekiezers aanbetaling doen’

18 juli 2017 Veel buitenlandse studenten melden zich wel aan, maar komen uiteindelijk niet opdagen. Laat hen alvast wat collegegeld aanbetalen, oppert een decaan van de Universiteit van Amsterdam. Dan gaan ze beter nadenken over hun studiekeuze. Lees verder »


Leeg nest? Neem een student in huis

17 juli 2017 Zijn de kinderen het huis uit? Verhuur hun kamer dan aan een student. Met deze oproep gaan Ierse studentenbonden de kamernood te lijf. Lees verder »


Universiteiten en hogescholen hardleers: nog steeds extra studiekosten

14 juli 2017 Er zijn nog steeds universiteiten en hogescholen die ten onrechte eigen bijdragen vragen aan studenten. Voor studentenorganisatie ISO is de maat vol: “Het moet nu echt voor eens en voor altijd afgelopen zijn.” Lees verder »


Bussemaker: mantelzorgende studenten voldoende ondersteund

13 juli 2017 Hogescholen en universiteiten houden genoeg rekening met mantelzorgende studenten, denkt demissionair minister Bussemaker. Wel raadt ze de onderwijsinstellingen aan alert te blijven en studenten waar nodig tegemoet te komen. Lees verder »


Bussemaker snapt teleurstelling studentbestuurders over collegegeld

11 juli 2017 Doe je als student fulltime bestuurswerk en moet je toch gewoon collegegeld betalen? Dat is teleurstellend, zegt de minister, maar ze gaat universiteiten en hogescholen niet dwingen hun beleid te wijzigen. Lees verder »


« oudere berichten nieuwere berichten »

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: