Ouder nieuws

Half collegegeld voor tweedejaars van alle lerarenopleidingen

7 december 2017 Niet alleen pabo-studenten krijgen een korting op het collegegeld in het tweede jaar. Die geldt ook voor studenten van alle andere lerarenopleidingen, bevestigt minister Van Engelshoven zojuist. Lees verder »


D66: ‘Meer dan de helft van de studenten sluit feestleningen af’

7 december 2017 Is de verhoging van de rente op studieleningen, waarmee het kabinet de korting op het eerstejaarscollegegeld wil betalen, nu echt nodig? Jazeker, zegt D66, want studenten gebruiken hun lening te vaak voor leuke dingen. Lees verder »


Oppositie: ‘Onderwijs kan niet efficiënter’

7 december 2017 Het nieuwe kabinet steekt meer geld in onderwijs, maar bezuinigt ook. Het noemt dat een ‘doelmatigheidskorting’. Die term wekt irritatie bij de oppositie in de Tweede Kamer, want is het onderwijs niet al superefficiënt? Lees verder »


Nog meer werk voor hbo'ers en academici, zegt ROA

4 december 2017 Technici en ict’ers zitten op rozen: zij vinden de komende jaren makkelijk een baan. En voor psychologen en universitaire leraren zijn de vooruitzichten op de arbeidsmarkt verbeterd. Ook in het hbo zijn de vooruitzichten op de arbeidsmarkt voor verpleegkundigen en kunstenaars bij nader inzien prima. Lees verder »


Minister wil overleg met ov-bedrijven binnenskamers houden

30 november 2017 Minister Van Engelshoven voelt er niets voor om al het overleg met de vervoersbedrijven over de ov-studentenkaart na afloop openbaar te maken. Lees verder »


GroenLinks wil lobby voor ov-boetes blootleggen

28 november 2017 Vervoersbedrijven verdienen miljoenen aan ov-boetes voor studenten. Laten we hun lobby op de voet volgen, zegt Tweede Kamerlid Zihni Özdil van GroenLinks. Hij gaat een motie indienen. Lees verder »


Jongeren in opstand: “Kabinet breekt belofte”

28 november 2017 De vier regeringspartijen krijgen felle kritiek uit eigen kring: hun jongerenorganisaties komen in opstand tegen de onderwijsbegroting. Nu de basisbeurs is afgeschaft, mag het kabinet van hen niet bezuinigen op het hoger onderwijs. Lees verder »


Van Engelshoven snapt zorgen om ov-boetes studenten

24 november 2017 Ook minister Van Engelshoven ziet graag dat de ov-kaart van oud-studenten automatisch wordt stopgezet. “Ik begrijp het gevoel dat het niet zo ingewikkeld kan zijn.” Lees verder »


‘Stop uitbuiting door huisjesmelkers’

15 november 2017 Huisjesmelkers moeten harder worden aangepakt, vinden de wethouders van twaalf studentensteden. Ze kunnen structureel te veel huur vragen en komen daar mee weg omdat er geen boete op staat. Lees verder »


Negenduizend euro aan boetes voor illegale kamerverhuur

13 november 2017 Je kamer verhuren aan toeristen via sites als Airbnb? Studentenhuisvester SSH laat nog graag even weten hoeveel geld je dat kan kosten. Lees verder »


« oudere berichten nieuwere berichten »

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: