Ouder nieuws

Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

17 oktober 2017 Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen 4.400 keer ondertekend Lees verder »


Alleen rijke student profiteert van korting op collegegeld

13 oktober 2017 Heel leuk, die korting van duizend euro op het collegegeld van eerstejaars, maar het is een cadeautje van de arme aan de de rijkere studenten. Want door de hogere rente op studieleningen moet wie noodgedwongen veel leent, de rekening betalen. Lees verder »


“Studenten krijgen sigaar uit eigen doos”

10 oktober 2017 Studentenorganisaties LSVb en ISO zijn boos op de nieuwe regering. Duizend euro korting voor eerstejaars klinkt mooi, maar het is een sigaar uit eigen doos. En de rekening wordt vooral betaald door studenten uit arme gezinnen. Lees verder »


Regeerakkoord: minder Engels, meer techniek in hoger onderwijs

10 oktober 2017 Onder Rutte III gaat de financiering van het hoger onderwijs op de schop: technische opleidingen krijgen meer geld. Ook wil het kabinet Engelstalig onderwijs aan banden leggen. Lees verder »


Geen basisbeurs, wel 1000 euro korting voor eerstejaars

10 oktober 2017 De basisbeurs maakt geen comeback in het komende regeerakkoord. Wel krijgen eerstejaars studenten duizend euro korting op hun collegegeld. Die korting geldt voor pabo-studenten ook in hun tweede jaar. Lees verder »


Langer bij paps en mams door leenstelsel

3 oktober 2017 Eerstejaars studenten gaan toch echt minder vaak op kamers nu de basisbeurs is afgeschaft, concludeert Kences, de koepel van studentenhuisvesters, in nieuw onderzoek. Het aandeel uitwonenden is tussen 2014 en 2016 met elf procentpunt gedaald. Lees verder »


Schending privacy: kabinet blijft achter DUO staan

26 september 2017 In de strijd tegen fraude met de basisbeurs mag DUO best reisgegevens van studenten opvragen, vindt minister Bussemaker van Onderwijs. Dat is volgens haar “redelijk en billijk”, antwoordt ze op Kamervragen. Lees verder »


Wat merken studenten van 206 miljoen extra?

20 september 2017 Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Maar hoe zit het ook alweer, wat zien studenten daarvan terug? Lees verder »


Reconstructie: Waarom ov-bedrijven tientallen miljoenen winst maken op vergeetachtige studenten

12 september 2017 De vervoersbedrijven braken een belofte – en daar zijn ze rijkelijk voor beloond. Ze maken tientallen miljoenen euro’s winst op boetes voor studenten die hun reisrecht vergeten stop te zetten. Hoe kon dat gebeuren? Lees verder »


‘Terugkeer van de basisbeurs mogelijk’

12 september 2017 Er liggen plannen op de formatietafel om de basisbeurs – al dan niet in een andere vorm – opnieuw in te voeren. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Een akkoord is er nog niet. Lees verder »


« oudere berichten nieuwere berichten »

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: