Ouder nieuws

D66: verplichte toelatingstoetsen moeten gratis

22 februari 2018 D66 wil dat studenten niet langer opdraaien voor de kosten van toelatingstoetsen die opleidingen verplicht stellen. “Niet iedereen heeft een vader of moeder die de portemonnee trekt voor een dure test.” Lees verder »


‘Geef elke gehandicapte student dezelfde studietoelage’

8 februari 2018 De verschillen in toeslagen die gemeenten aan studenten met een functiebeperking geven zijn enorm, stellen CNV Jongeren en de Landelijke Studentenvakbond. Ze roepen gemeenten op minstens 282 euro per maand toe te kennen. Lees verder »


Kabinet zet vaart achter halvering collegegeld eerstejaars

2 februari 2018 Het kabinet wil zo snel mogelijk regelen dat nieuwe eerstejaars bachelorstudenten 1.030 euro collegegeld gaan betalen in plaats van 2.060. Studenten van lerarenopleidingen krijgen die korting ook in hun tweede jaar. Lees verder »


Onterechte studiekosten: Hogeschool Rotterdam betaalt twee ton terug

1 februari 2018 Vorig jaar heeft de Hogeschool Rotterdam ruim vijfduizend klachten ontvangen over onterechte studiekosten. Daarvan bleek een groot deel te kloppen. De hogeschool gaat haar studenten in totaal zo’n 230 duizend euro terugbetalen. Lees verder »


Basisbeurs: wel fraude, geen boete

29 januari 2018 Met foto’s die ze van Facebook hadden geplukt, belden de controleurs van DUO bij de buren aan: woont deze studente naast u? Nee, zeiden ze. Toch krijgt ze geen boete voor fraude met de basisbeurs. Lees verder »


Rekenkamer: ‘Minister te rooskleurig over extra uitgaven aan hoger onderwijs’

25 januari 2018 Universiteiten en hogescholen zouden zeshonderd miljoen euro extra aan het onderwijs besteden, beloofden ze toen de basisbeurs werd afgeschaft. Dat is vermoedelijk niet gelukt, stelt de Algemene Rekenkamer. En de minister had het kunnen weten. Lees verder »


Studeren of niet? Effect leenstelsel gering, zegt CBS

25 januari 2018 Sinds de invoering van het leenstelsel beginnen iets minder havisten direct aan een hbo-opleiding, maar het inkomen van hun ouders speelt daarbij geen rol. Vwo’ers studeren juist iets vaker door. Ook gaan veel minder studenten op kamers. Lees verder »


Extra studiekosten: wat doet de Onderwijsinspectie eraan?

22 januari 2018 Van dure excursies tot een managementgame van 35 euro: veel studenten betalen ten onrechte extra geld voor hun onderwijs, waarschuwde het Interstedelijk Studenten Overleg. Maar de Onderwijsinspectie ziet hoegenaamd geen probleem. Lees verder »


LSVb tegen boeteverhoging: “Ov-bedrijven hebben genoeg verdiend”

21 december 2017 “Brutaal” noemt de Landelijke Studentenvakbond de hogere boetes voor studenten die hun ov-kaart te laat stopzetten. “De vervoerders kunnen er nog even flink van profiteren”. Lees verder »


Eindelijk pakt kabinet ov-boetes aan

21 december 2017 Vanaf 2019 krijgen studenten langer de tijd om hun verlopen ov-studentenkaart stop te zetten: geen vijf, maar tien dagen. Ook gaat de boete in de eerste maand omlaag. Lees verder »


« oudere berichten nieuwere berichten »

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: