Ouder nieuws

Akkoord over basisbeursmiljoenen: eerste horde genomen

19 april 2018 De minister van Onderwijs gaat van een afstandje toekijken hoe universiteiten en hogescholen de basisbeursmiljoenen inzetten. Medezeggenschap en onderwijsbestuurders mogen het samen uitvechten, staat in de nieuwe sectorakkoorden. Lees verder »


Halvering collegegeld: niet zeuren, maar opschieten

19 april 2018 Voor nadenken is het te laat, we moeten tempo maken. Dat is eigenlijk het antwoord van minister Van Engelshoven op alle lastige vragen van Kamerleden over de halvering van het collegegeld voor eerstejaars. Lees verder »


Omscholen van zorg naar onderwijs: collegegeld blijft hoog

3 april 2018 Het kabinet is niet van plan om het hogere instellingscollegegeld te schrappen voor mensen die zich willen omscholen van de zorg naar het onderwijs. Een motie van GroenLinks en PvdA gaat het niet halen Lees verder »


Erasmus Universiteit gaat tarief dure master analyseren

22 maart 2018 De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat onderzoeken of studenten wettelijk gezien te veel betalen voor de deeltijdmasteropleiding bedrijfskunde. “De wetgeving is een aantal keer gewijzigd, we zijn nu aan het kijken wat er precies mag en wat niet.” Lees verder »


Raad van State maakt gehakt van halvering collegegeld

20 maart 2018 Gaan er meer mensen studeren als ze in het eerste jaar duizend euro minder collegegeld hoeven te betalen? De Raad van State denkt van niet en toont zich in een spoedadvies uiterst kritisch over een wetsvoorstel van minister Van Engelshoven. Lees verder »


Minister fluit EUR terug om torenhoog collegegeld

19 maart 2018 Het ministerie van Onderwijs heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam aan haar jasje getrokken. Studenten van de tweejarige deeltijdmaster bedrijfskunde moeten maar liefst 33.750 euro op tafel leggen. Lees verder »


Vervoersbedrijven maken geen haast met stopzetten ov-boetes

15 maart 2018 Hoe is het mogelijk dat studenten nog altijd boetes krijgen als ze hun ov-studentenkaart te laat stopzetten? Het moet toch automatisch kunnen, meent de Tweede Kamer. Maar de scherpe vervolgvragen vinden geen weerklank bij de minister. Lees verder »


Roermond komt gehandicapte student tegemoet

8 maart 2018 De gemeente Roermond gaat de studietoelage voor studenten met een functiebeperking verhogen van honderd naar 282 euro per maand. Daarnaast wil de gemeente de voorlichting over de regeling verbeteren. Lees verder »


Minister wil betere voorlichting over extra studiekosten

6 maart 2018 Studenten moeten betere voorlichting krijgen over extra studiekosten, vindt minister Van Engelshoven. Daar gaat ze universiteiten en hogescholen op aanspreken, al is ze niet erg gealarmeerd. Lees verder »


MijnDUO gaat offline, maar geen paniek

26 februari 2018 MijnDUO gaat een maand op zwart om het ict-systeem te vernieuwen. Maar alles is tot in de puntjes voorbereid en DUO blijft gewoon bereikbaar, bezweert minister Van Engelshoven. Lees verder »


« oudere berichten nieuwere berichten »

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: