Ouder nieuws

Studeren of niet? Effect leenstelsel gering, zegt CBS

25 januari 2018 Sinds de invoering van het leenstelsel beginnen iets minder havisten direct aan een hbo-opleiding, maar het inkomen van hun ouders speelt daarbij geen rol. Vwo’ers studeren juist iets vaker door. Ook gaan veel minder studenten op kamers. Lees verder »


Extra studiekosten: wat doet de Onderwijsinspectie eraan?

22 januari 2018 Van dure excursies tot een managementgame van 35 euro: veel studenten betalen ten onrechte extra geld voor hun onderwijs, waarschuwde het Interstedelijk Studenten Overleg. Maar de Onderwijsinspectie ziet hoegenaamd geen probleem. Lees verder »


LSVb tegen boeteverhoging: “Ov-bedrijven hebben genoeg verdiend”

21 december 2017 “Brutaal” noemt de Landelijke Studentenvakbond de hogere boetes voor studenten die hun ov-kaart te laat stopzetten. “De vervoerders kunnen er nog even flink van profiteren”. Lees verder »


Eindelijk pakt kabinet ov-boetes aan

21 december 2017 Vanaf 2019 krijgen studenten langer de tijd om hun verlopen ov-studentenkaart stop te zetten: geen vijf, maar tien dagen. Ook gaat de boete in de eerste maand omlaag. Lees verder »


Hoger onderwijs moet bloeden voor toename aantal buitenlandse studenten

21 december 2017 Het kabinet gaat bezuinigen op hoger onderwijs, want er is een gat op de begroting. Maar hoe is dat gat ontstaan? De succesvolle werving van buitenlandse studenten blijkt deel van het ‘probleem’. Lees verder »


Eerste Kamer wil geen ‘doelmatigheidskorting’ in onderwijs

19 december 2017 De Eerste Kamer krabt zich achter de oren: kan die bezuiniging op het onderwijs echt niet van tafel? Zelfs regeringspartij D66 vraagt het kabinet er opnieuw naar te kijken. Lees verder »


Nieuwe ict bij DUO blijkt dubbel zo duur

13 december 2017 Een omvangrijk ict-project bij de Dienst Uitvoering Onderwijs is veel duurder geworden dan gedacht. Het kost nu 145 miljoen euro en het is maar de vraag of de overheid dit bedrag gaat terugverdienen. Lees verder »


LSVb versus huisjesmelkers: ‘Neergeschoten student is de druppel’

12 december 2017 Een Leidse student zegt te zijn neergeschoten door zijn huisbaas. Samen met de Landelijke Studentenvakbond eist hij dat gemeenten huisjesmelkers harder mogen aanpakken. Lees verder »


Half collegegeld voor tweedejaars van alle lerarenopleidingen

7 december 2017 Niet alleen pabo-studenten krijgen een korting op het collegegeld in het tweede jaar. Die geldt ook voor studenten van alle andere lerarenopleidingen, bevestigt minister Van Engelshoven zojuist. Lees verder »


D66: ‘Meer dan de helft van de studenten sluit feestleningen af’

7 december 2017 Is de verhoging van de rente op studieleningen, waarmee het kabinet de korting op het eerstejaarscollegegeld wil betalen, nu echt nodig? Jazeker, zegt D66, want studenten gebruiken hun lening te vaak voor leuke dingen. Lees verder »


« oudere berichten nieuwere berichten »

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: