Ouder nieuws

Minister wil overleg met ov-bedrijven binnenskamers houden

30 november 2017 Minister Van Engelshoven voelt er niets voor om al het overleg met de vervoersbedrijven over de ov-studentenkaart na afloop openbaar te maken. Lees verder »


GroenLinks wil lobby voor ov-boetes blootleggen

28 november 2017 Vervoersbedrijven verdienen miljoenen aan ov-boetes voor studenten. Laten we hun lobby op de voet volgen, zegt Tweede Kamerlid Zihni Özdil van GroenLinks. Hij gaat een motie indienen. Lees verder »


Jongeren in opstand: “Kabinet breekt belofte”

28 november 2017 De vier regeringspartijen krijgen felle kritiek uit eigen kring: hun jongerenorganisaties komen in opstand tegen de onderwijsbegroting. Nu de basisbeurs is afgeschaft, mag het kabinet van hen niet bezuinigen op het hoger onderwijs. Lees verder »


Van Engelshoven snapt zorgen om ov-boetes studenten

24 november 2017 Ook minister Van Engelshoven ziet graag dat de ov-kaart van oud-studenten automatisch wordt stopgezet. “Ik begrijp het gevoel dat het niet zo ingewikkeld kan zijn.” Lees verder »


‘Stop uitbuiting door huisjesmelkers’

15 november 2017 Huisjesmelkers moeten harder worden aangepakt, vinden de wethouders van twaalf studentensteden. Ze kunnen structureel te veel huur vragen en komen daar mee weg omdat er geen boete op staat. Lees verder »


Negenduizend euro aan boetes voor illegale kamerverhuur

13 november 2017 Je kamer verhuren aan toeristen via sites als Airbnb? Studentenhuisvester SSH laat nog graag even weten hoeveel geld je dat kan kosten. Lees verder »


CDA-jongeren halen bakzeil: toch geen basisbeurs

7 november 2017 Geen basisbeurs, geen kabinet, zeggen de jongeren van het CDA al maanden. Maar ze zijn er niet in geslaagd het regeerakkoord open te breken op het congres van hun moederpartij. Lees verder »


CDJA optimistisch: de basisbeurs komt terug

1 november 2017 De CDA-jongeren hebben nog altijd goede hoop op de terugkeer van de basisbeurs, zeggen ze in de aanloop naar het partijcongres van aanstaande zaterdag. “We krijgen nu al veel steun van de leden.” Lees verder »


Aantal wanbetalende studenten bij Hogeschool Rotterdam stabiliseert

31 oktober 2017 Het aantal studenten dat zijn collegegeld niet meer kan betalen en om die reden wordt uitgeschreven, is bij de Hogeschool Rotterdam dit jaar amper gestegen. Vorig jaar telde die hogeschool verreweg de meeste wanbetalers in het hoger onderwijs. Lees verder »


Eén op vijf kan studieschuld nog niet terugbetalen

31 oktober 2017 Eén op de vijf oud-studenten met een studieschuld kan niet snel genoeg aflossen, staat in antwoorden op vragen van de Tweede Kamer. Het gaat om 113 duizend mensen. Lees verder »


« oudere berichten nieuwere berichten »

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: