Het laatste nieuws

‘Leenstelselmiljoenen bedoeld voor álle studenten’

22 juni 2017 De VVD wil dat een deel van de opbrengst van het leenstelsel naar de druk bevolkte technische universiteiten gaat. Maar minister Bussemaker, de instellingen en de studentenbonden vinden dat het hele hoger onderwijs moet profiteren. Lees verder »


ISO: ‘Studentbestuurders betalen ten onrechte collegegeld’

20 juni 2017 Veel universiteiten en hogescholen eisen nog altijd collegegeld van studenten die zich fulltime inspannen voor hun studentenvereniging of medezeggenschapsraad. Dat is onterecht, vindt het Interstedelijk Studenten Overleg. Lees verder »


Betalingsachterstand studenten: minister ziet geen snelle oplossingen

20 juni 2017 Het is zorgwekkend dat driehonderd studenten van de Hogeschool Rotterdam zijn uitgeschreven omdat ze hun collegegeld niet konden betalen, vindt minister Bussemaker. Deze studenten hebben steun van schuldhulpverleners nodig. Lees verder »


LSVb: “Laat politici de Tweede Kamer zelf opknappen”

20 juni 2017 Het schiet maar niet op met de formatie, dus komt de Landelijke Studentenvakbond met een eigen regeerakkoord: er kan twee miljard extra naar hoger onderwijs en onderzoek als de overheid minder geld verspilt. Lees verder »


Onbetaalde stage: uitbuiting of niet?

14 juni 2017 Gezocht: stagiair programmamaker, 32 uur per week, onbetaald, in ruil voor ‘een geweldig netwerk en een bak ervaring’. Is zo’n vacaturetekst normaal of is hier sprake van misbruik? Het laatste, vindt vakbond FNV Jong en opende gisteren opnieuw de aanval Lees verder »


Extra betalen voor je inschrijving? Trek aan de bel!

6 juni 2017 Honderd euro betalen voor de selectieprocedure van een master? Dat mag niet, waarschuwt studentenorganisatie ISO. Binnen één dag hebben enkele tientallen studenten het nieuwe meldpunt voor onterechte inschrijfkosten gevonden. Lees verder »


Vaker studiepauze na universitaire bachelor

1 juni 2017 Minder studenten met een universitaire bachelor op zak beginnen direct aan hun master. Soms doen ze langer over hun keuze, en soms mogen ze niet beginnen aan de master van hun voorkeur. Lees verder »


Gevolgen leenstelsel: nog altijd minder mbo’ers naar hoger onderwijs

1 juni 2017 Sinds het afschaffen van de basisbeurs gaan er nog altijd minder mbo’ers naar het hoger onderwijs. Dat staat in de jaarlijkse monitor over de gevolgen van het nieuwe leenstelsel. Sommige van hen durven niet te lenen. Lees verder »


‘Laat Onderwijsinspectie het geld van de basisbeurs bewaken’

30 mei 2017 Er mag geen ‘rooie rotcent’ verloren gaan, schrijven studentenorganisaties ISO en LSVb over de miljoenen van het nieuwe leenstelsel. Ze willen dat de Onderwijsinspectie toezicht gaat houden op de besteding. Lees verder »


Landelijk honderden studenten uitgeschreven na betalingsachterstand

12 mei 2017 Rotterdam is niet de enige stad waar sommige studenten met schulden kampen en hun collegegeld niet kunnen betalen. Maar nergens is het probleem zo groot als daar, blijkt uit een rondgang. Lees verder »


« oudere berichten

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: