Het laatste nieuws

Halvering collegegeld beter dan niets, vindt oppositie

25 april 2018 Het wetsvoorstel om het collegegeld voor eerstejaars studenten te halveren kan op brede politieke steun rekenen. Toch hadden veel oppositiepartijen liever gezien dat minder draagkrachtige studenten meer zouden profiteren van de tegemoetkoming. Lees verder »


Jong in hoger onderwijs? Dat blijft duur

23 april 2018 Ouders verliezen de kinderbijslag voor hun minderjarige kind zodra het gaat studeren. Dat maakt het hoger onderwijs duur voor jonge leerlingen en dat blijft zo, ook onder het nieuwe kabinet. Lees verder »


Niet reizen = geen ov-boete

23 april 2018 Studenten krijgen straks geen boete meer als ze hun verlopen ov-studentenkaart helemaal niet gebruiken. Dat heeft het ministerie afgelopen vrijdag na de ministerraad bekendgemaakt. Lees verder »


Hbo-afgestudeerden steeds makkelijker aan de bak

19 april 2018 De werkloosheid onder hbo’ers is voor het vierde jaar op rij gedaald. Anderhalf jaar na afstuderen zit nog maar 3,2 procent thuis op de bank. Opvallend genoeg zijn bčta’s en technici bovengemiddeld vaak werkloos. Lees verder »


‘Alles op rolletjes bij DUO’

19 april 2018 MijnDUO is een maand lang niet bereikbaar. Vooraf kreeg de Dienst Uitvoering Onderwijs daar veel kritiek op, maar vooralsnog leidt het niet tot grote problemen. Lees verder »


Akkoord over basisbeursmiljoenen: eerste horde genomen

19 april 2018 De minister van Onderwijs gaat van een afstandje toekijken hoe universiteiten en hogescholen de basisbeursmiljoenen inzetten. Medezeggenschap en onderwijsbestuurders mogen het samen uitvechten, staat in de nieuwe sectorakkoorden. Lees verder »


Halvering collegegeld: niet zeuren, maar opschieten

19 april 2018 Voor nadenken is het te laat, we moeten tempo maken. Dat is eigenlijk het antwoord van minister Van Engelshoven op alle lastige vragen van Kamerleden over de halvering van het collegegeld voor eerstejaars. Lees verder »


Omscholen van zorg naar onderwijs: collegegeld blijft hoog

3 april 2018 Het kabinet is niet van plan om het hogere instellingscollegegeld te schrappen voor mensen die zich willen omscholen van de zorg naar het onderwijs. Een motie van GroenLinks en PvdA gaat het niet halen Lees verder »


Erasmus Universiteit gaat tarief dure master analyseren

22 maart 2018 De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat onderzoeken of studenten wettelijk gezien te veel betalen voor de deeltijdmasteropleiding bedrijfskunde. “De wetgeving is een aantal keer gewijzigd, we zijn nu aan het kijken wat er precies mag en wat niet.” Lees verder »


Raad van State maakt gehakt van halvering collegegeld

20 maart 2018 Gaan er meer mensen studeren als ze in het eerste jaar duizend euro minder collegegeld hoeven te betalen? De Raad van State denkt van niet en toont zich in een spoedadvies uiterst kritisch over een wetsvoorstel van minister Van Engelshoven. Lees verder »


« oudere berichten

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: