Het laatste nieuws

Collegegeld met 18 euro omhoog: kleinste stap in jaren

11 juni 2018 Voor studiejaar 2019-2020 stijgt het wettelijke collegegeld met 18 euro. Het is de kleinste sprong in jaren, nu het tarief niet langer omhoog hoeft voor de hogere salarissen van leraren. Lees verder »


CDA en PvdA willen compensatie voor ‘pechstudenten’

31 mei 2018 Studenten zonder basisbeurs die niet profiteerden van de toegezegde miljoenen voor beter onderwijs, moeten volgens het CDA en de PvdA financiële compensatie krijgen. Maar de minister voelt daar niets voor. Lees verder »


Tegenvaller van honderden miljoenen op begroting OCW

28 mei 2018 Opnieuw heeft het ministerie van OCW een gat op zijn begroting: er zijn meer studenten en meer afgestudeerden dan verwacht. Het gaat de komende jaren om enkele honderden miljoenen euro’s. Lees verder »


DUO is 2 miljoen keer gebeld en nam 1 miljoen keer op

23 mei 2018 In 2017 is er ruim twee miljoen keer naar de Dienst Uitvoering Onderwijs gebeld. Minder dan één miljoen van die telefoontjes zijn daadwerkelijk beantwoord, blijkt uit een overzicht. Lees verder »


Topdrukte bij MijnDUO na grootscheepse vernieuwing

4 mei 2018 Ze stonden al in de startblokken, de studenten die iets wilden regelen op MijnDUO. Het systeem was vandaag voor het eerst in een maand tijd weer in de lucht en het liep meteen storm. Lees verder »


Halvering collegegeld beter dan niets, vindt oppositie

25 april 2018 Het wetsvoorstel om het collegegeld voor eerstejaars studenten te halveren kan op brede politieke steun rekenen. Toch hadden veel oppositiepartijen liever gezien dat minder draagkrachtige studenten meer zouden profiteren van de tegemoetkoming. Lees verder »


Jong in hoger onderwijs? Dat blijft duur

23 april 2018 Ouders verliezen de kinderbijslag voor hun minderjarige kind zodra het gaat studeren. Dat maakt het hoger onderwijs duur voor jonge leerlingen en dat blijft zo, ook onder het nieuwe kabinet. Lees verder »


Niet reizen = geen ov-boete

23 april 2018 Studenten krijgen straks geen boete meer als ze hun verlopen ov-studentenkaart helemaal niet gebruiken. Dat heeft het ministerie afgelopen vrijdag na de ministerraad bekendgemaakt. Lees verder »


Hbo-afgestudeerden steeds makkelijker aan de bak

19 april 2018 De werkloosheid onder hbo’ers is voor het vierde jaar op rij gedaald. Anderhalf jaar na afstuderen zit nog maar 3,2 procent thuis op de bank. Opvallend genoeg zijn bèta’s en technici bovengemiddeld vaak werkloos. Lees verder »


‘Alles op rolletjes bij DUO’

19 april 2018 MijnDUO is een maand lang niet bereikbaar. Vooraf kreeg de Dienst Uitvoering Onderwijs daar veel kritiek op, maar vooralsnog leidt het niet tot grote problemen. Lees verder »


« oudere berichten

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: