Het laatste nieuws

Landelijk honderden studenten uitgeschreven na betalingsachterstand

12 mei 2017 Rotterdam is niet de enige stad waar sommige studenten met schulden kampen en hun collegegeld niet kunnen betalen. Maar nergens is het probleem zo groot als daar, blijkt uit een rondgang. Lees verder »


Britse Labour Partij wil collegegeld afschaffen

11 mei 2017 Als de Labour Partij in juni aan de macht komt, wil ze het collegegeld afschaffen. Dat zei prominent partijlid John McDonnell onlangs in een toespraak. Lees verder »


Studenten eisen miljoen schadevergoeding Hogeschool Rotterdam

11 mei 2017 Studenten van de bachelor medische hulpverlening slepen de Hogeschool Rotterdam voor de rechter. Ze eisen samen ruim een miljoen euro omdat ze geen stage konden vinden en daardoor niet konden afstuderen. Lees verder »


Scholarship nodig? Daar is een app voor

10 mei 2017 Een tien voor wiskunde? 150 dollar. Voorzitter van de debatclub? 500 dollar. Amerikaanse scholieren die goed presteren kunnen een studiebeurs bij een universiteit of college bij elkaar verdienen. Lees verder »


Vastgoedeigenaren boos op LSVb

9 mei 2017 Het onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond naar de hoge huurprijzen van studentenkamers is “tendentieus, niet representatief en zwaar overtrokken”, vindt brancheorganisatie Vastgoed Belang. Lees verder »


LSVb: ‘Kamerhuur nog steeds te hoog’

8 mei 2017 Bijna drie op de vier studenten betalen te veel huur, stelt de Landelijke Studenten Vakbond: gemiddeld 55 euro per maand. De situatie is ten opzichte van voorgaande jaren nauwelijks verbeterd. Lees verder »


‘Voorkom schulden, geef geleend collegegeld direct aan onderwijsinstelling’

4 mei 2017 Driehonderd studenten van de Hogeschool Rotterdam mochten zich in september niet meer inschrijven, omdat ze hun collegegeld niet volledig hadden betaald. Dit aantal is in korte tijd verdubbeld. Een wetswijziging kan uitkomst bieden. Lees verder »


Met studieschuld naar het buitenland? DUO komt je halen

26 april 2017 De Dienst Uitvoering Onderwijs komt steeds meer oud-studenten op het spoor die in het buitenland verblijven en hun studieschuld nog moeten aflossen. Vorig jaar leverde dat 32 miljoen euro op. Lees verder »


Bussemaker: Communicatie DUO over ov-boete kan nog beter

24 april 2017 Studenten die hun ov-kaart vergeten stop te zetten, worden nu iets beter gewaarschuwd dat ze een boete moeten betalen, vindt minister Bussemaker. Maar er is nog veel te winnen. Lees verder »


Straks krijgen alle schakelstudenten ov-kaart en studielening

21 april 2017 Het heeft even geduurd, maar het gaat er toch van komen: vanaf september 2018 hebben alle schakelstudenten recht op een ov-kaart en kunnen ze blijven lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Lees verder »


« oudere berichten

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: