Het laatste nieuws

Asscher: ‘Stagiair mogelijk bang om stagemisbruik te melden’

19 juli 2017 Sommige stageplekken zijn eigenlijk verkapte werkplekken, die nog onbetaald zijn ook. Een doorn in het oog van de SP, die van het kabinet wilde weten hoeveel afgestudeerden tegen dit probleem aanlopen. Het ministerie doet momenteel onderzoek. Lees verder »


‘Laat buitenlandse studiekiezers aanbetaling doen’

18 juli 2017 Veel buitenlandse studenten melden zich wel aan, maar komen uiteindelijk niet opdagen. Laat hen alvast wat collegegeld aanbetalen, oppert een decaan van de Universiteit van Amsterdam. Dan gaan ze beter nadenken over hun studiekeuze. Lees verder »


Leeg nest? Neem een student in huis

17 juli 2017 Zijn de kinderen het huis uit? Verhuur hun kamer dan aan een student. Met deze oproep gaan Ierse studentenbonden de kamernood te lijf. Lees verder »


Universiteiten en hogescholen hardleers: nog steeds extra studiekosten

14 juli 2017 Er zijn nog steeds universiteiten en hogescholen die ten onrechte eigen bijdragen vragen aan studenten. Voor studentenorganisatie ISO is de maat vol: “Het moet nu echt voor eens en voor altijd afgelopen zijn.” Lees verder »


Bussemaker: mantelzorgende studenten voldoende ondersteund

13 juli 2017 Hogescholen en universiteiten houden genoeg rekening met mantelzorgende studenten, denkt demissionair minister Bussemaker. Wel raadt ze de onderwijsinstellingen aan alert te blijven en studenten waar nodig tegemoet te komen. Lees verder »


Bussemaker snapt teleurstelling studentbestuurders over collegegeld

11 juli 2017 Doe je als student fulltime bestuurswerk en moet je toch gewoon collegegeld betalen? Dat is teleurstellend, zegt de minister, maar ze gaat universiteiten en hogescholen niet dwingen hun beleid te wijzigen. Lees verder »


Spekman: “PvdA had blinde vlek voor studiefinanciering”

7 juli 2017 De PvdA had een blinde vlek voor de studiefinanciering, meent partijvoorzitter Hans Spekman. “Mensen voelen zich onzeker op heel veel terreinen. Onder andere ook: kan mijn kind nog studeren? Lees verder »


Britse studenten opgezadeld met enorme studieschuld

6 juli 2017 Engelse studenten die dit jaar aan een studie beginnen, eindigen met een gemiddelde studieschuld van maar liefst vijftigduizend pond, oftewel 57 duizend euro. Meer dan driekwart van hen kan die lening niet op tijd terugbetalen. Lees verder »


Komend jaar geen prestatieafspraken in hoger onderwijs

4 juli 2017 Het gaat dit najaar niet meer lukken om nieuwe kwaliteitsafspraken te maken met hogescholen en universiteiten over het verbeteren van hun onderwijs. Daarom wordt 2018 een tussenjaar. Lees verder »


Lange wachttijden bij DUO: nog een paar maanden geduld a.u.b.

4 juli 2017 De telefoon van de Dienst Uitvoering Onderwijs staat roodgloeiend. Om iemand te spreken te krijgen moeten studenten soms wel een uur wachten. Dat kan niet, vindt CDA-Kamerlid Harry van der Molen. Lees verder »


« oudere berichten

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: