Over ons

Studie-kosten.nl: heldere info en nog gratis ook!

Dure kamers, steeds veranderende regels voor stufi en collegegeld. En dan ook nog eens allerlei uitzonderingen. Je moet haast bedrijfseconoom zijn om in je studiecarrière de juiste financiële keuzes te maken! Zelfs als je precies weet wat je zoekt, is de informatie vaak moeilijk te vinden – of tegenstrijdig.

Studie-kosten.nl is opgezet om helderheid te bieden over alle geldkwesties waar studenten tegenaan kunnen lopen. Wij houden alle financiële regels bij van DUO, het ministerie en universiteiten en hogescholen. We leggen die regels in eenvoudige taal uit en geven handige tips. Ook checken we kamerprijzen in diverse steden en gaan in op andere bijkomende kosten, plus waar je het benodigde geld vandaan kunt halen.

Deze website is een initiatief van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), een onafhankelijk expertisecentrum dat los staat van de overheid of onderwijsinstellingen.  Het centrum is vooral bekend als maker van de Keuzegids – een reeks gezaghebbende gidsen waarin alle opleidingen per sector kritisch worden vergeleken en beoordeeld.

Wij zijn onafhankelijk, deskundig en objectief. Daar mag je ons altijd op aanspreken. Heb je nog een tip of een opmerking? Mail dan naar info@studie-kosten.nl. Maar wil je zaken doen met DUO of een opleiding, dan moet je natuurlijk bij die instanties zijn.


Zie ook:

Contact

Laatste nieuws

 
 


Gids voor studiekiezersIn de Keuzegids staat alles wat je nodig hebt om een studie te kunnen kiezen. De gids is er voor hbo, wo en mbo.

Handige tips voor: